Combiboard Zeta

Het betere alternatief voor traditionele (beton)wanden

Combiboard Zeta is een uniek systeem waarmee uiterst snel en efficiënt zeer sterke wanden gebouwd worden. Deze wanden gaan verder waar traditionele bouwstoffen hun grens bereiken. De kunststof profielen worden gevuld met beton en zijn dus bestand tegen de zwaarste belasting. Metselwerk is overbodig en de wand is meteen zeer glad en stootvast afgewerkt met een coex toplaag. Combiboard Zeta wordt toegepast in onder andere slachthuizen, cleanrooms, stallen en hallenbouw. Hier komen iedere dag slimme toepassingen bij, zoals bijvoorbeeld silo’s en andere ronde bouwwerken. Doordat Zeta te combineren is met de andere producten van Combiboard zijn de mogelijkheden eindeloos!

Zeta Heavy-Duty Snelbouwsysteem

Combiboard Zeta combineert de sterkte van beton met de voordelen van kunststof wanden. In zeer kort tijdsbestek wordt een sterke en compleet afgewerkte muur gerealiseerd die ongevoelig is voor vocht, schimmel of ongedierte. Dankzij de gladde coex toplaag is ook een Zeta-muur zeer kleurvast en heel eenvoudig schoon te houden. Het brandwerende Zeta is bovendien geclassificeerd volgens Europese brandklasse B-s2, d0.

Hoe werkt Zeta?

Net als de andere Combiboard wandsystemen worden de Zeta-profielen gekoppeld tot een complete wand, al dan niet voorzien van raam- en deuropeningen. Vervolgens worden leidingen, wanddozen en andere objecten op of in de wand gemonteerd. Hierna kan de wand gevuld worden met beton of een isolatiemateriaal. De open kamerstructuur zorgt ervoor dat het vulmiddel egaal en goed verdicht over de wand wordt verdeeld. In zeer korte tijd realiseert u een volledig afgewerkte wand!

Overal toepasbaar

Met Combiboard Zeta heeft u de keuze uit twee wanddiktes: 100 mm en 175 mm. De werkende breedte van de panelen is 333 mm. De wandprofielen worden op iedere gewenste lengte geleverd. De hulpprofielen zorgen voor een naadloze afwerking. Daarnaast zijn er aansluitende hulpprofielen die het mogelijk maken om Zeta te combineren met de andere Combiboardproducten. Dit maakt Combiboard Zeta vrijwel overal toepasbaar.

Voordelen Combiboard Zeta

 • Zeer snel een dragende betonwand
  In zeer korte tijd wordt met Combiboard Zeta een volledig afgewerkte dragende betonwand gerealiseerd.
 • Voordelen van kunststof
  De kunststof afwerking maakt de wand ongevoelig voor vocht, schimmel en ongedierte. Daarbij is de gladde coex toplaag zeer eenvoudig te reinigen.
 • Chemicaliënbestendig en kleurvast
  De coex toplaag is ongevoelig voor zuren en basen (waaronder ammoniak) en bestand tegen vrijwel ieder reinigingsmiddel.
 • Isolerend
  Naast beton kan Zeta ook worden gevuld met isolatiemateriaal.
 • Zeer snel
  Met Combiboard Zeta realiseert u zeer snel een volledig afgewerkte wand. De profielen zijn licht van gewicht en eenvoudig te bewerken. Beton of ander vulmateriaal kan snel en goed verdicht worden aangebracht.
 • Overal toepasbaar
  Combiboard Zeta kan als compleet bouwpakket overal ter wereld geleverd en toegepast worden; beton en/of andere vulmiddelen zijn immers overal verkrijgbaar.

Transport & logistiek

Alle Combiboard producten worden wereldwijd als compleet pakket geleverd. Naast onze standaardverpakking zijn ook specifieke alternatieve verpakkingswijzen mogelijk. Met iedere klant stemmen wij de gewenste wijze van onze productverpakking nauw af. Wij zorgen ervoor dat deze voldoet aan de gestelde eisen van ieder land.